Compania Samsung a prezentat un sistem de securitate pentru televizoare


Calculatoare si dispozitive mobile in continuarea raman obiective principale a infractorilor, dar si Internet of Things (IoT) de asemenea are potential mare, ce nu poate fi ignorat de hackeri. Producatorii produselor electronice sunt constienti de aceasta problema. Astfel, compania Samsung a prezentat o solutie, conceputa sa protejeze utilizatorii televizoarelor inteligente, pe care ruleaza sistemul de operare Tizen.

Compania Samsung a prezentat un sistem de securitate pentru televizoare

Samsung a anuntat, ca in anul 2016 toate televizoarele, care ruleaza sistemul de operare Tizen, vor fi livrate cu un sistem nou de securitate. Tizen este bazat pe kernel-ul Linux si este conceput special pentru piata IoT.

Sistemul de protectie pentru televizoare este numit GAIA, si compania anunta, ca sistemul are trei grade de protectie. Expertii Samsung sustin, ca GAIA va asigura protectie tuturor celor trei componente cheie a ecosistemului Smart TV: servicii, software si hardware.

GAIA formeaza pe dispozitiv o «Zona de securitate» (Secure Zone) – zid virtual, care va proteja serviciile de baza TV. «Zona de securitate» este protejata cu un cod PIN, si in ea sunt stocate parole aplicatiilor, date financiare si informatia personala a utilizatorului. De asemenea, va aparea un dispozitiv virtual pentru introducerea Secure Keypad/Number Pad, conceput pentru a imbunatati siguranta parolelor, informatia cardurilor bancare si altor date personale.

In plus, GAIA va cripta informatia importanta, care este transmisa de pe televizorul inteligent catre servere de la distanta. Sistemul de protectie contine si functii incorporate a unui antivirus: GAIA poate detecta si bloca programe neautorizate, care pot fi utilizate pentru hacking. De asemenea, GAIA nu va permite atacatorului sa modifice domeniile cheie a sistemului de operare.

Avantajul principal GAIA este securitatea hardware. De fapt, sistemul de operare Tizen este impartit in doua parti: principala si asa-numita «security space». Datele in acestea sunt protejate separat. In plus, cheia publica, care este utilizata pentru verificarea operatiunilor, este codificata direct pe chip.

Deocamdata Samsung intetioneaza sa utilizeze GAIA doar pentru protectia televizoarelor inteligente, iar in viitor intentioneaza sa extinda utilizarea sa pe alte dispozitive-IoT.

Compania Samsung a prezentat un sistem de securitate pentru televizoare
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *