Cel mai bun antivirus pentru Windows 8


Compania AV-TEST Institute a efectuat un studiiu privind software-ul antivirus pentru ultimul sistem de operare de la Microsoft – Windows 8.

Pe parcursul lunilor ianuarie-februarie a acestui an cercetatorii au analizat 9 antivirusi pentru sectorul corporativ si 26 de programe pentru utilizatori casnici. Expertii au evaluat eficacitatea antivirusilor pe trei criterii – protectia, performanta si usurinta de utilizare.

Potrivit studiului, comparativ cu versiunea anterioara Windows 7 in Windows 8 de la 92% la 95% a crescut nivelul mediu de securitate. In timpul testului niciuna dintre caracteristicile de securitate din Windows 8 nu a fost dezactivata. In plus, a ramas activat filtrul Windows SmartScreen.

Potrivit expertilor, nivelul de protectie impotriva virusilor ofera Windows Defender, la care se instaleaza un program antivirus suplimentar. In cadrul studiului sistemul de operare Windows 8 a obtinut 11,5 din 18 puncte posibile.

Cele mai eficiente sunt BitDefender (17), Bullguard (16,5) si antivirus «Laboratorului Kaspersky» (16). Mai multe informatii despre rezultatele studiului pot fi gasite aici.

Cel mai bun antivirus pentru Windows 8
5 (100%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *