Avira va actualiza antivirusii vechi la versiunea 2013


Compania Avira a anuntat ca intentioneaza sa actualizeze produsele sale de securitate (Premium Antivirus si Internet Security) la versiunea 2013, fara nici un cost pentru utilizatori.

Avira va actualiza antivirusii vechi la versiunea 2013

Aceasta actualizarea este valabila pentru versiunile 2010 si 2012, care vor fi mentinute inca cel putin un an de zile, cu actualizarea motorului si semnaturilor pana la 31.01.2015 si 27.09.2015 respectiv.

Exista cel putin doua motive pentru acest pas. Inprimul rand, compania doreste sa se asigure, ca clientii sai vor beneficia de protectia, care are oportunitati mai bune. Din acest punct de vedere, cu conditia ca amenintarile si programele malware au devinit mult mai complexe si dificile, versiunile vechi a antivirusilor nu pot fi la fel de eficiente in lupta impotriva lor.

Al doilea motiv este faptul ca compania doreste sa depuna efort maxim pentru a dezvolta in mod activ si de a imbunatati cele mai recente versiuni a produselor platite Avira Premium Antivirus si Avira Internet Security.

Avand in vedere toate acestea, Avira va initia treptat procesul de migrare de la versiunile mai vechi, la inceput pentru cei care inca utilizeaza versiunea anului 2010 – de pe 9 iulie pana pe 17 iulie anului 2013 pentru toate limbile si produsele suportate.

Pentru cei, care folosesc versiunea 2012 a antivirusului Avira, procedura va incepe pe 22 iulie si ar trebui sa termine pe 7 august anului 2013.

Procesul de actualizare se va efectua asupra programelor instalate cu utilizarea utilitarului Upgrade Assistant, care va fi oferit utilizatorilor de versiuni vechi. La randul sau, utilizatorul poate renunta la actualizare.

Avira va actualiza antivirusii vechi la versiunea 2013

In plus, Upgrade Assistant nu va suporta toate sistemele de operare, ci numai acelea care sunt compatibile cu noile versiuni a antivirusilor Avira. Astfel, utilizatorii cu sistemul de operare Windows XP SP2 si versiunile anterioare nu vor putea face actualizari.

Avira va actualiza antivirusii vechi la versiunea 2013

In timpul procesului de actualizare se migreaza toate setarile, iar durata licentei ramane neschimbata in cazul produselor platite.

Potrivit managerului de produse Avira Sorin Mustaca, cel mai folosit sistem de operare in randul utilizatorilor, pentru care in mare parte se face migrarea, va fi Windows XP, desi cota totala pe piata OS a acestui sistem de operare se reduce in mod semnificativ. Cu toate acestea, lista include noile sisteme de operare, inclusiv Windows 8.

Avira va actualiza antivirusii vechi la versiunea 2013
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *