AVG a explicat noua politica de confidentialitate


AVG Technologies a prezentat noua politica de confidentialitate pentru produsele sale, care, in opinia sa, contine doar informatii bine structurate, in loc de un document legal complex, greu de inteles.

AVG a explicat noua politica de confidentialitate

In blogosfera romaneasca circula o stire, in care se spune ca AVG vor stoca datele utilizatorului si le vor vinde agentiilor de publicitate. Raspunsul oficial al companiei a fost publicat pe blogul AVG Now.

La Mobile Word Congress CEO al AVG, Gary Covacs, a anuntat ca compania dezvolta o politica de confidentialitate simpla si intuitiva pentru utilizatorii sai, si a indemnat alti membri ai industriei sa urmeze acest exemplu.

Noua politica de confidentialitate va intra in vigoare dupa data de 15 octombrie 2015, pentru a da timp utilizatorilor sa ofere un feedback.

La crearea noului format de politica de confidentialitate, AVG a considerat ca utilizatorii ar trebui singuri sa decida, daca doresc sa participe la programul de colectare a datelor anonime.

Aceasta optiune se adauga la produsele gratuite, si compania garanteaza, ca nu va colectarea datelor, pana ce utilizatorul nu va lua o decizie pozitiva in acest sens.

Majoritatea programelor antivirus si site-urilor web colecteaza datele de activitate

Statisticile permit personalizarea experientei pentru utilizatori si schimbul datelor cu parti terte despre bug-uri si vulnerabilitati in scopul de a imbunatati ulterioar produsul. Datele despre 10 milioane de telespectatori, care prefera un anumit program de televiziune, ajuta producatorul sa faca mai multe astfel de emisiuni. Informatiile permit serviciilor de taxi sa aloce masini disponibile, iar webmasterilor sa pozitioneze corect bannere publicitare. Chiar si AVG uneori publica informatii non-personale, care au fost obtinute prin diagnosticarea performantei produselor.

AVG niciodata nu a vandut si nu are de gand sa vanda datele personale

AVG mereu a cerut pietei sa simplifice politica de confidentialitate si a sugerat trecerea pe un format informativ simplu. Compania se mandreste cu noua politica de confidentialitate si intentioneaza sa urmeze transparenta si flexibilitatea alegerei utilizatorului.

AVG a explicat noua politica de confidentialitate
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *