AVG: 90% din jocuri piratate contin virusi 1


Conform cercetarilor expertilor, aproape toate jocurile «piratate» de pe site-urile de file-sharing contin virusi.

Compania AVG a decis sa realizeze un studiu pentru una dintre cele mai profitabile piete din ziua de astazi – piata de jocuri pe calculator.

In cadrul studiului expertii din AVG Viruslab Research Group au constatat ca aproape toate jocurile fara licenta sau actualizari «sparte», hostate pe rusursele de file-sharing, contin virusi.

Potrivit expertilor, primele cinci jocuri in topul de popularitate sunt ocupate de World of Warcraft, League of Legends, Runescape, World of Tanks si Minecraft, al caror public este mai mare de 330 milioane de jucatori din intreaga lume, si este parte a unei industrii de miliarde, ceea ce o face foarte interesanta pentru infractorii cibernetici.

Unii jucatori pentru a mari progresul in jocuri, a primi noi obiecte sau a trece la urmatorul nivel, cauta pe Internet diferite actualizari si versiuni «sparte» a jocurilor, 90% dintre care sunt infectate.

AVG: 90% din jocuri piratate contin virusi
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “AVG: 90% din jocuri piratate contin virusi

  • Mihu

    Ciudat este faptul ca procentul nu mi se pare deloc un soc, insa eu de ceva timp am renuntat la antivirusuri, mi se pare o pierdere de timp.
    Cei drept am in pc acum un joc care este gratis si unul care e cu plata, oare nu ar trebui sa imi fac probleme avand in vedere ca descarc doar filme si muzica in schimb?