avast! Free Antivirus a primit premiul VB100


AVAST Software, dezvoltatorul celui mai sigur antivirus din lume аvast! Free Antivirus, a primit premiul VB100 in ultimul test comparativ Virus Bulletin VB100.
Premiul VB100 este acordat programelor antivirus, care detecteaza 100% de virusi din «lista salbatica» a programelor malware, realizata din cele mai recente modele de virusi cunoscuti, precum si cele noi, care anterior nu au fost incluse in nici o baza de date de semnaturi. In aceasta etapa, testerii folosesc o serie de elemente, care includ o gama larga de programe educationare, concepute pentru utilizarea in institutiile de invatamant si educatia la domiciliu. avast! Free Antivirus a acumulat 100% de puncte in testarea fiecarui set de virusi.

«Setul de baza de virusi a fost identificat impecabil, si AVAST cu usurinta a castigat premiul VB100 in aceasta luna», au decrarat expertii care au efectuat testele Virus Bulletin.

Al doilea standar de masura – numarul fals – pozitiv de alarme in timpul scanarii. Alarme fals-pozitive apar atunci, cand fisierul este marcat eronat ca un virus sau program malware, desi fisierul nu contine cod malitios, nu este virus si nu reprezinta o amenintare. Rezultatul testului avast! Free Antivirus a demonstrat zero alarme false si a primit cel mai mare scor in ambele standarde de masurare, demonstrand cat de repede raspunde la aparitia noilor amenintari, precum si cat de bine detecteaza programe malware necunoscute anterior.

In timpul testului s-a luat in vedere viteza de scanare si cerinta resurselor calculatorului. avast! Free Antivirus a primit cel mai mare rating de stabilitate «Solid» («Sigur»): cel mai mare rating, cand n-au fost detectate probleme, spre deosebire de ratingul Stable («Stabil»), Fair («Bun») sau Buggy («Contine o multime de greseli»).

Conferinta anuala Virus Bulletin – evenimentul principal in lumea tehnologiei – va avea loc la inceputul lunii octombrie in Berlin.

avast! Free Antivirus a primit premiul VB100
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *