AV-Comparatives: Test dinamic antivirusilor: August 2015


Programele antivirus de la Avira, Bitdefender, Panda Security si Trend Micro au demonstrat nivelul maxim de detectie in rezultatele testului dinamic, efectuat de laboratorul AV-Comparatives in luna august 2015.

AV-Comparatives: Test dinamic antivirusilor: August 2015

Despre testarea dinamica

Testarea dinamica (Real World Protection Test) programelor antivirus de la AV-Comparatives este testul cel mai complet dintre testele disponibile, in care sunt utilizate un numar mare de mostre.

In anul 2015 testarea este realizata pe platforma Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit SP1 cu aplicatii instalate de la parti terte (actualizate la momentul testarii), cum ar fi Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader, Java, etc.

Mostre utilizate

In luna august 2015 rezultatele se bazeaza pe un set de test din 403 de mostre active (link-uri malvare gasite), care contin exploit, (de exemplu, descarcari suplimentare), link-uri URL, care duc spre descarcarea programelor periculoase si cateva fisiere malware atasate in corespondenta e-mail.

Astfel exact aceleasi cai de infectie pot fi folosite de catre utilizatorii obisnuiti in utilizarea zilnica a calculatorului conectat la Internet. Mostre de test utilizate acopera o gama larga de site-uri infectate si demonstreaza posibilitatea de protectie programelor antivirus (care utilizeaza toate functiile de securitate) in timpul navigarii pe Internet.

Antivirusi testati

Nota: Antivirusul gratuit Microsoft Security Essentials nu participa in comparatia generala, participand doar ca o referinta comparativa.

(1) Functia in Cloud analizei comportamentale in Fortinet este disponibila doar pentru utilizatorii corporativi, care au achizitionat FortiGate.

Rezultatele testului

Rezultatele tuturor antivirusilor testati cu nivelul de detectie si numarul alarmelor false este prezentat in graficul de mai jos (click pentru marire):

270

Rezultatul Microsoft Security Essentials – 92.8% – nu participa in comparatia generala. In grafic este aratat printr-o linie intrerupta ca un nivel de protectie sistemului de operare Windows 7 si 8.

Avira Antivirus Pro, antivirusul complex Bitdefender Internet Security si Trend Micro Internet Security, precum si antivirusul gratuit Panda Free Antivirus au demonstrat cel mai inalt nivel de detectie. In acelasi timp, Avira a avut doar o singra alarma falsa, Bitdefender si Panda – 2 alarme false, Trend Micro – 3 alarme false.

AV-Comparative specifica ca chiar daca unele produse au demonstrat 100% nivelul de protectie in testare, acest lucru nu inseamna ca aceste programe antivirus vor proteja totdeauna impotriva tuturor amenintarilor de pe Internet. Acest lucru inseamna ca acesti antivirusi pot bloca 100% dintre mostre in acest test.

Raportul complet va fi publicat in luna decembrie pe baza rezultatelor testelor dinamice in 4 luni.

AV-Comparatives: Test dinamic antivirusilor: August 2015
5 (100%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *