AV-Comparatives: Test dinamic antivirusilor: Aprilie 2015 1


Produse de securitate de la Avira, Bitdefender, Panda si Trend Micro conduc in rezultatele testului dinamic, realizat de catre laboratorul AV-Comparatives in luna aprilie 2015.

AV-Comparatives: Testarea dinamica: Aprilie 2015

Despre testarea dinamica antivirusilor

Testarea dinamica (Real World Protection Test) programelor antivirus de la AV-Comparatives este cel mai complet test dintre cele comparative, in care sunt folosite un numar mare de monstre de testare.

In anul 2015 testarea este realizata pe platforma Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit SP1 cu aplicatii (actualizate la momentul testarii) de la parti terte (de exemplu, Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader, Java, etc.).

Monstre de test folosite

In luna aprilie 2015 rezultatele testului sunt bazate pe un set de test din 417 mostre active (link-uri URL malvare gasite), care contin exploit-uri infectate, link-uri URL, care descarca aplicatii periculoase si fisiere malware din atasamente e-mail. Ultemele se incarca si ruleaza cu ajutorul clientului de e-mail.

Astfel, exact aceeasi infectii pot fi folosite de catre utilizatorii obisnuiti in utilizarea calculatorului de zi cu zi cu o conexiune activa la Internet. Monstre folosite acopera un numar mare de site-uri infectate si arata posibilitatea de protectie programelor antivirus (care utilizeaza toate functiile sale de securitate) in timpul navigarii pe Internet.

Programe antivirus testate

Avast Free Antivirus 2015
AVG Internet Security 2015
Avira Antivirus Pro 14.0
Baidu Antivirus 5.0
Bitdefender Internet Security 2015
BullGuard Internet Security 15.0
Emsisoft Anti-Malware 9.0
eScan Internet Security 14.0
ESET Smart Security 8.0
F-Secure Internet Security 2015
Fortinet FortiClient 5.2 (with FortiGate)(1)
Kaspersky Internet Security 2015
Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus+ 11.6
McAfee Internet Security 2015
Microsoft Security Essentials 4.7
Panda Free Antivirus 15.1
Quick Heal Total Security 16.0
Sophos Endpoint Security 10.3
Tencent PC Manager 10.4
ThreatTrack Vipre Internet Security 2015
Trend Micro Internet Security 2015

Nota: antivirusul gratuit Microsoft Security Essentials nu participa in comparatia generala, este doar o referinta comparativa.

(1) Functia Cloud analizei comportamentale in Fortinet este disponibila doar pentru utilizatorii corporativi, care au achizitionat FortiGate.

Rezultatele testului

Rezultatele tuturor produselor de securitate cu nivelul de detectie si numarul alarmelor false sunt afisate in graficul de mai jos (click pentru marire).

AV-Comparatives: Testarea dinamica: Aprilie 2015

Rezultatul Microsoft Security Essentials – 89,9% – nu participa in comparatia generala. Pe grafic el este afisat cu o linie intrerupta ca nivelul de protectie sistemului de operare Microsoft Windows 7 si 8.

Produsele Avira Antivirus Pro, Bitdefender Internet Security 2015, Panda Free Antivirus 15.1 si Trend Micro Internet Security 2015 au demonstrat cel mai inalt nivel de protectie. Cu toate ca programul antivirus Trent Micro, care a intrat in TOP 4 dintre cei mai buni in protectie, a avut 24 de alarme false – unul dintre cele mai slabe rezultate in acest test (mai mult are doar F-Secure – 33 de alarme false).

AV-Comparatives specifica ca chiar daca unele produse arata 100% nivelul de protectie in testare, acest lucru nu inseamna ca produsul de securitate intotdeauna va proteja impotriva amenintarilor de pe Internet.

Raportul complet va fi publicat in luna iulie, pe baza rezultatelor testului dinamic pentru 4 luni.

AV-Comparatives: Test dinamic antivirusilor: Aprilie 2015
5 (100%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “AV-Comparatives: Test dinamic antivirusilor: Aprilie 2015