Atentie, YouTube fals umple calculatorul cu troieni


Cercetatorii din compania Malwarebytes au descoperit un atac cibernetic, care combina ingineria sociala, descarcari drive-by si santaj. Aceste metode de inselaciune permit atacatorilor sa inunde cu troieni calculatorul victimei.

Totul incepe cu o versiune falsa YouTube, care se presupune ca ofera utilizatorilor acces la continut erotic. Utilizatorii, care acceseaza sursa, trebuie sa descarce o actualizare pentru Flash Player. Fisierul ar trebui sa le permita vizualizarea videoclipurilor. Cu toate acestea, actualizarea este de fapt un troian (Trojan.FakeFlash), care dezactiveaza managerul de activitati (Task Manager) si creeaza o intrare in registru. Astfel, troianul se activeaza la fiecare pornire a calculatorului.

Atentie, YouTube fals umple calculatorul cu troieni

In afara de actualizarea falsa pentru Flash Player, victimelor se ofera posibilitaea de a descarca pe calculator clipuri video porno direct de pe site-ul web. Clipul video de fapt reprezinta .scr-fisier, care contine un troian-santajist (Trojan.Ransom.PARPE).

Cand victima incearca sa inchida pagina virusata, porneste un simplu script, care lasa fereastra deschisa. In timp ce victima incearca sa inchida fereastra, prin site pe calculator se instaleaza tot mai multe programe malitioase. Astfel de atacuri nu apar atat de des, deoarece atacurile din umbra sunt mult mai eficiente. Se pare ca de data aceasta atacatorii au decis sa faca un mic experiment.

Atentie, YouTube fals umple calculatorul cu troieni
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *