Apple a blocat troianul Yontoo


Zilele acestea expertii de la Dr.Web au descoperit troianul Yontoo pentru OS X. Compania Apple imediat a actualizat baza de date a sistemului de protectie Xprotect. Acum sistemul de protectie poate recunoaste Yontoo din orice pachet sau fisier, si bineinteles avertiza pe utilizator daca acest troian este descoperit.

Apple a blocat troianul Yontoo

Acest troian incearca sa ajunga pe PC, mascat ca un plugin pentru browser, si anume, media player, accelerator de download, precum si alte aplicatii asociate cu descarcarea si vizionarea clipurilor video. Dupa ce ajunge pe calculator, Yontoo incepe sa trimita pe un server de la distanta informatii despre paginile web vizitate de utilizator. Aceste informatii sunt prelucrate, si serverul incepe sa incorporeze un cod in adrese paginilor vizitate – astfel pe pagini apar reclame, pentru care distribuitorul troianului obtine profit.

Apple a blocat troianul Yontoo

Pentru ce spun toate acestea daca troianul este blocat? De fapt, cel mai important virus – este utilizatorul, si nici un fel de XProtect nu va ajuta, daca o persoana din prostie, din ignoranta sau pur si simplu dorind sa ajunga la arhiva Hustler, va instala intentionat pluginul cu continul malware. [ai]

Apple a blocat troianul Yontoo
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *