Antivirusii pentru Android au demonstrat eficacitatea


Ultimul test AV-Test antivirusilor pentru telefoane mobile a confirmat eficacitatea protectiei antivirus pentru Android – 30 de aplicatii antivirus au fost testate cu mii de monstre malware.

Antivirusii pentru Android au demonstrat eficacitatea

La fiecare cateva luni laboratorul AV-Test publica raportul de testare antivirusilor pentru platforma mobila Android. De data aceasta laboratorul german a testat aplicatii moderne de protectie impotriva monstrelor malware. Si pot sa spun ca programele antivirus au protejat foarte bine dispozitivele mobile.

Biruinta asupra programelor malware

In ultimul test au participat 30 de programe antivirus pentru platforma Android si 2191 de monstre malware. Rezultatele sunt incurajatoare pentru utilizatorii platformelor mobile – detectia medie aproximativ 96%.

Cele mai multe programe antivirus au putut bloca mai mult de 90% din amenintari, si doar cateva solutii au detectat 100%. Cele mai bune rezultate au Aegislab, Ahnlab, Antiy, Avira, Bitdefender, G Data, Ikarus, Kaspersky, Kingsoft, KSMobile, McAfee, Qihoo, Norton, Trend Micro si TrustGo.

Antivirusii pentru Android au demonstrat eficacitatea

SPAMFighter a putut neutraliza doar 36.1% din aplicatii malware, iar Zoner de asemenea s-a situat mult in urma cu 67.5%. Ambele produse n-au primit certificat AV-Test. De remarcat faptul ca ambele produse ocupa partea de jos a clasamentului in mod traditional.

Si in afara de detectie?

Majoritatea antivirusilor au demonstrat eficacitatea aproximativ egala a detectiei programelor malware, doar ca AV-Test a evaluat si alti factori. Fiecare produs a primit o nota pentru utilizare, care este luata in considerare in interactiunea intre utilizator si dispozitiv. Programele antivirus care au obtinut rezultat bun in aceasta categorie au impact minim asupra bateriei dispozitivului. Nota maxima in aceasta categorie – 6 puncte.

AV-Test oferea un punct pentru functionalitate suplimentara, cum ar fi antifurt sau filtrare apeluri. Multi antivirusi pentru Android au functii similare, desi SPAMFinghter nu contine nici o functie suplimentara.

Astfel, produsul testat putea obtine maxim 13 puncte. Si multe produse au putut obtine acest rezultat, si anume: Qihoo, McAfee, KSMobile, Kingsoft, G Data, Avira si Bitdefender.

Rezultatul complet poate fi vazut in tabelul genaral.

Esti protejat?

Numarul mare de rezultate excelente ne da incredere ca antivirusul face fata sarcinilor si nu mai este nevoie sa ne facem griji cu privire la securitate. Din pacate nu este asa. Aplicatiile malware pentru Android se dezvolta continuu, atat cantitativ cat si calitativ. Uneori programul malware este o mica modificare a unei amenintari cunoscute, dar uneori noua amenintare poate surpinde chiar si companiile antivirus. O situatie similara s-a intamplat in octombrie 2013, cand AV-Test a observat un declin puternic in eficienta de detectie cu 6%.

Este clar ca aplicatia malware nu este amenintarea cea mai importanta pentru dispozitivul mobil. Furt, module adware de urmarire, spam si phishing pot provoca daune mult mai mari in comparatie cu programe malware. Instalarea programului antivirus pe dispozitivul mobil este primul pas inportant catre securitate, si totusi utilizatorii trebuie in continuare sa ramana vigilenti.

Antivirusii pentru Android au demonstrat eficacitatea
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *