Antivirus Qihoo 360 se alatura liderilor


Antivirusul chinez Qihoo 360 Internet Security a primit cea mai mare nota potrivit rezultatelor testelor independente, fiind la egalitate cu Kaspersky Internet Security 2014 si Bitdefender Internet Security 2014.
Daca vei avea noroc, calculatorul tau nu va fi infectat cu virusi, nu va descarca fisiere fara acordul tau (descarcari drive-by) sau nu va fi supus la atacuri din partea programelor malware. Cum sa aflam daca programul antivirus face fata amenintarilor? Va putea sa protejeze calculatorul de amenintari iminente? Pentru a oferi raspuns la aceste intrebari exista laboratoare independente. Acestea efectueaza teste complete si ofera rapoarte detaliate cu rezultatele testelor.

Antivirus Qihoo 360 se alatura liderilor

Ultimul raport de la AV-Test include rezultatele testelor efectuate in lunile ianuarie si februarie anului 2014. Pe calculatoare de test a fost rulat sistemul de operare Windows 7.

Qihoo se alatura liderilor

In acest test fiecare produs putea sa primeasca pana la 6 puncte in fiecare dintre cele trei categorii: protectia, performanta si usurinta de utilizare. Nota protectiei arata cat de bine produsul rezista la atacuri de tip «zero day» si amenintari cunoscute si necunoscute. Nota pentru performanta reflecta impactul antivirusului la actiunile standard a utilizatorului, cum ar fi instalarea programelor. Usurinta de utilizare nu are legatura cu interfata sau confortul de utilizare a antivirusului, aceast indice reflecta numarul de alarme false, adica site-uri de incredere blocate eronat.

In acest test Qihoo a primit cate 6 puncte pentru protectia si usurinta de utilizare, avand rezulltatul final de 17.5 puncte. Acelasi rezultat il au Bitdefender si Kaspersky. In tabelul final in apropiere s-a situat McAfee, Norton si Trend Micro, fiecare produs a acumulat 17 puncte.

Protectia este elementul cheie

Nu este greu sa dezvolti un program antivirus, care garantat va primi 6 puncte pentru usurinta de utilizare. El pur si simplu nu va bloca activitatile suspecte a programelor de incredere, nu va bloca si alte actiuni. Daca nimic nu va bloca, inseamna ca nici nu va incetini operatiunile sistemului, si produsul va putea primi 6 puncte pentru usurinta de utilizare. Doar ca pentru protectie va primi zero puncte.

Bineinteles, aceasta ipoteza pare absurda, dar nu este atat de departe de realitate. Antivirusul coreean a fost singurul produs care nu a putut acumula numarul minim de puncte pentru a trece testul. Produsul a primit 0 puncte pentru protectie, 3.5 puncte pentru performanta si 5.5 puncte pentru usurinta de utilizare, acumuland in total 9 puncte. Pentru a primi certificatul trebuia sa acumuleze 10 puncte si nici un rezultat zero.

Ca protectie de baza in test sa folosit Microsoft Security Essential. Orice program antivirus, care nu poate depasi rezultatul protectiei incorporate in Windows, practic este inutil. De remarcat faptu ca expertii laboratorului nu au dezactivat protectia din sistem, desi unele produse puteau face asta automat. Microsoft a primit 0 puncte pentru protectie, 4 puncte pentru performanta si 6 puncte pentru usurinta de utilizare, in total – 10 puncte.

Antivirus Qihoo 360 se alatura liderilor
5 (100%) 1 vote

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *