Antivirus AVG fals s-a strecurat in Google Play


Deja ne-am obisnuit cu faptul ca in magazinul de aplicatii mobile Google Play apar antivirusi falsi. Reprezentantii companiei AVG Techologies au gasit in depozitul de aplicatii Android 33 de aplicatii false, care contin componente publicitare intruzive.

Unele dintre aceste aplicatii au fost create in asa fel, incat sa arate ca o aplicatie reala de la Microsoft, Google si Twitter. Mai mult decat atat, specialistii au gasit aplicatii, ascunse sub diferite versiuni de AVG Antivirus, inclusiv versiunea cea mai recenta AVG 2014. Potrivit datelor expertilor, dezvoltatorii de aplicatii false au desenat diferite versiuni de iconite AVG, pentru a deruta consumatorul.

Dupa instalarea unor astfel de aplicatii pe dispozitive Android se schimba parametrii de baza de cautare si se afiseaza publicitatea «servicii pentru adulti».

Antivirus AVG fals s-a strecurat in Google Play

In plus, astfel de aplicatii false afecteaza reputatia AVG, ceea ce ii indeparteaza pe multi consumatori de la instalarea produsele originale AVG. Totusi, cu aceasta problema este familizata nu doar compania AVG Technologies, dar si multi alti producatori de aplicatii de securitate. De exemplu, la inceputul lunii septembrie specialistii au gasit in Google Play aplicatii, cum ar fi, Antivirus System si Attentive Antivirus, care intr-adevar contineau virusi.

Antivirus AVG fals s-a strecurat in Google Play
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *