A aparut un nou virus pentru OS X


Cel mai sigur sistem de operare – nu este vorba de OS X. Bineinteles, pana la gaurile de securitate din Windows e cale lunga. Dar aparitiile periodice a programelor malware pentru sistemul de operare, care chiar a ajuns pana la scandaluri in mass-media, demonstreaza ca si acest OS va ajunge sub atacurile hackerilor. Intrebarea este doar cat de repede Apple va acoperi «gaura».

A aparut un nou virus pentru OS X

Programul malware pentru Mac, numit OSX/KitM.A, prima data a fost descoperit pe Oslo Freedom Forum pe calculatorul unui participant. Codul cu aspect a unui program inofensiv macs.app porneste la intrarea in contul de mac si face capturi de ecran, salvandule in fisierul MacApp, situat in documentele utilizatorului. Virusul «comunica» cu domeniul securitytable.org si docsforum.info, doar ca ambele in prezent nu functioneaza. In macs.app este integrat un mecanism pentru a trimite capturi de ecran pe serverele acestor site-uri.

Compania F-Secure incearca sa inteleaga complexitatea si modul de infectare sistemului de operare, si deja exista suspiciuni ca pentru a rula acest program este nevoie de instalarea acestuia. Problema este ca programul este semnat cu certificatul Apple Developer ID. Astfel, macs.app poate fi instalat chiar si de cel, care in setarile sistemului a activat sistemul Gatekeeper – instalarea softwareului nesemnat. Pentru a dezinstala programul pur si simplu se sterge fisierul [macrumors].

A aparut un nou virus pentru OS X
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *