60% dintre parinti monitorizeaza activitatea copiilor in online


Sase din zece parinti au recunoscut ca verifica in mod regulat corespondenta e-mail si mesajele text a copiilor in Facebook. Despre acest lucru se spune in raportul BullGuard, care se ocupa de siguranta online. In studiu au participat 2 mii de parinti de adolescenti (10-17 ani).
Respondentii considera ca aceasta practica este necasara, pentru a sti cu cine comunica copiii in online. Unul din zece parinti chiar incearca sa afle paroa fiului/fiicei, in ciuda eforturiulor zadarnice a copiilor de a proteja viata privata. In acelasi timp, aproape fiecare al treilea parinte are remuscari, pentru faptul ca a spart e-mailul sau Facebook-ul copilului.

Alex Balan, din BullGuard, spune ca supravegherea propriilor copii este o adevarata provocare pentru parinti. Nimeni nu vrea sa limiteze dezvoltarea tehnologica copiilor si accesul lor la informatiile moderne. Cu toate acestea, studiul a aratat, ca unul din cinci parinti a fost socat de materialele, care au fost gasite in e-mailuri si mesaje text a copiilor pe Facebook. 17% dintre respondenti au fost nevoiti sa intervina in conversatie, deoarece copii lor au fost direct amenintati. Aproximativ fiecare al cincilea parinte a constatat ca copiii nu-si spun varsta reala in retele sociale.

Pentru a evita supravegherea neautorizata si posibile probleme, parintii ar trebui sa comunice mai des cu copiii si sa foloseasca solutii tehnologice speciale, pentru a filtra informatiile, disponibile pentru adolescenti pe Internet.

60% dintre parinti monitorizeaza activitatea copiilor in online
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *