5 cele mai periculoase amenintari cibernetice


Potrivit BBC, fondatorul «Kaspersky Lab» in discursul sau de la conferinta CounterTerrorExpo a vorbit despre cinci cele mai periculoase amenintari cibernetice, cu care se confrunta utilizatorii de internet.

Prima amenintare – razboi cibernetic. Kaspersky a dat ca exemplu pe hackerii, care au folosit virusul Stuxnet pentru a ataca Iranul si s-a referit la recenta spargere a companiei de petrol a Iranului. Fondatorul «Kaspersky Lab» a spus ca in viitor s-ar putea intampla pe o scara mai larga. Hackerii se pot muta pe centrale electrice. Este posibil ca un vierme nu va gasi victima, iar majoritatea centralelor electrice sunt proiectate aproximativ la fel si adesea folosesc aceleasi sisteme, astfel acestea pot deveni victime ale criminalitatii informatice.

Intelegeri, privind utilizarea de arme in spatiul cibernetic, impreuna cu organizatii internationale, pot preveni astfel de atacuri.

A doua amenintare – utilizarea retelelor sociale pentru a manipula masele. Chiar retele sociale au avut un rol important in timpul primaverei Arabe. Evgeny Kaspersky a mentionat ca cei mai multi dintre organizatori, folosind internetul, manipuleaza masele, fiind in acel timp cu totul in alt loc, si nu acolo unde se desfasoara protestul.

A treia amenintare – dependenta tinerilor de Internet. Kaspersky, vorbind pe tema asta, uneste internetul si politica. In lumea de astazi copiii cresc intr-o lume digitala, cand vor creste vor trebui sa voteze. Daca nu va fi sistemul online de vot, atunci ei nu vor lua parte la alegeri, ceea va distruge sistemul democratic. Amenintarea reala la adresa tarilor democratice din lumea occidentala – lipsa unui sistem de vot online stabil.

A patra amenintare – hackerii. Hackerii dezvolta programe care contin troieni. In luna decembrie a anului trecut, compania Kaspersky a descoperit aproximativ 1000 de programe malware, care sunt orientate catre smartphone-uri. Kaspersky a spus ca hackerii, care dezvolta programe malware pentru dispozitive mobile, primesc $1000-$5000 pe persoana.

Kaspersky a declarat ca pentru a proteja telefonul utilizatorul trebuie sa aiba instalat un sistem de securitate pe dispozitivul sau, de exemplu, antivirus gratuit.

A cincia amemintare – disparitia de intimitate. Fondatorl «Kaspersky Lab» spune ca acum nu exista nici un fel de intimitate. Exista aeronave fara piloti GoogleStreetView, care fac poze in secret si camere de supraveghere peste tot.

Evgeny kaspersky a cerut guvernelor sa preia controlul informatiilor, pe care unele companii ar putea sa le ceara de la utilizatori.

Reamintesc faptul ca pe site-ul nostru Antivirus Free poti sa descarci orice antivirus.

5 cele mai periculoase amenintari cibernetice
Ti-a placut acest articol?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *