Centrul de securitate Windows Defender


Centrul de securitate Windows Defender – panou de control incorporat a protectiei sistemului de operare Windows 10. Antivirus, firewall, protectia web SmartScreen, control parental si instrumente pentru controlul performantei calculatorului.

Producator:
Licenta:
Dimensiunea:
Sistem:
Interfata:
Actualizat:
Microsoft
Gratuit (parte din Windows 10)
Incorporat in sistem
Windows 10 32|64-bit
Romana / Engleza
28/10/2017

In Windows 10 a aparut Centrul de securitate Windows Defender, care simplifica gestionarea caracteristicilor de securitate, precum si permite aflarea mai multor caracteristici despre functiile de securitate, disponibile in mod implicit in Windows 10.

Centrul de securitate Windows Defender include cinci ecrane principale, care permit evaluarea securitatii si performantei dispozitivului, gestionarea setarilor de securitate, inclusiv celor legate de activitatea pe Internet.

Componente principale Centrul de securitate Windows Defender

  • Protectie antivirus si impotriva amenintarilor – in aceasta rubrica se afiseaza ce antivirus se foloseste pentru protectie. Acesta poate fi Windows Defender sau orice alt antivirus de la parti terte. De asemenea, in aceasta rubrica sunt afisate rezultatele scanarii de catre Windows Defender si link-ul pentru rularea antivirusului de la parti terte.
  • Performanta si starea de functionare a dispozitivelor – in aceasta rubrica sunt afisate informatii despre starea de actualizare Windows, drivere, informatii despre autonomia bateriei si capacitatea de stocare. De asemenea, este disponibila optiunea Incepere de la zero (Refresh Windows) pentru efectuarea unei instalari curate Windows 10 cu salvarea fisierelor personale si unor setari de sistem. Functia este utila in cazul unor probleme de performanta.
  • Firewall si protectia retelei – aceasta rubrica ofera informatii despre configurarea Windows Firewall si contine link-uri pentru eliminarea problemelor cu conexiunea de retea.
  • Control aplicatii si browser – aici utilizatorii pot configura filtrul SmartScreen pentru aplicatii si browserul Microsoft Edge, pentru a se proteja de site-uri malware si descarcari periculoase.
  • Optiuni pentru familie – Windows 10 contine un set de instumente pentru control parental. Parintii pot seta limite pentru utilizarea calculatorului, controla achizitia jocurilor si aplicatiilor, precum si vizualiza starea securitatii PC-ului.
Centrul de securitate Windows Defender
5 (100%) 2 votes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *